Hero image

Solenis fabrik i Helsingborg får ny inpasseringslösning

Solenis fabrik i Helsingborg får ny inpasseringslösning

Solenis är en global industrikoncern med verksamhet i över 30 fabriker runtom i världen. Verksamhetsgrenarna sträcker sig från vattenrening till framställning av kemikalier för massa, olja, gas och grusindustrin. Gedigen har fått erbjudande av leverera en ny inpasseringslösning för deras fabrik i Helsingborg.

 

TIDOMAT för inpassering med integration mot besökssystem

Det TIDOMAT-system som skall installeras hos Solenis under 2020 kommer att innefatta en hel del integrationer och speciallösningar. Det finns idag ett naturligt flöde av trafik i verksamheten som man vill bibehålla, men samtidigt också säkra upp på ett bättre sätt. Detta görs genom att särskilja den fasta personalen och dom tillfälliga eller kortvariga entreprenörer, lastbilschaufförer och besökare som rör sig omkring på anläggningen. Samtidigt låter vi dom passera genom samma grindar och dörrar i skalskyddet.

 

QR-läsare för tillfälliga besökare

TIDOMAT har sedan många år stöd för en stor del tredjepartsläsare på marknaden. Vi har sedan tidigare erbjudit kunder möjlighet att koppla på mobila upplåsningar, long-range läsare för fordonsgrindar, och nu även QR-läsare för att kunna läsa av tillfälliga streckkoder. Genom en integration mot ett skräddarsytt besökshanteringssystem ger vi möjlighet att alla som passerar in i anläggningen att hanteras på samma ställe, oberoende av om dom är besökare med QR-etiketter eller vanlig personal med passerkort.

 

Integration mot inbrott och utrymning

Det nya systemet kommer att vara komplett integrerat med det inbrottlarm som finns i anläggning, men även med det befintliga kemikalie- och utrymningslarm som ljuder i händelse av olycka. Via en specialbyggd integration kommer att kunna få ut listor på all personal som finns inne på området, och i förlängning också notifiera dom direkt via deras mobiltelefoner vart närmaste uppsamlingsplats finns, eller rutiner för hur utrymningen skall genomföras.

 

Läs mer om Solenis verksamhet på deras hemsida och boka din plats redan nu. Kontakta oss här om du vill veta mer om säkerhetsintegrationer.

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background