Hero image

Tre sätt sjukhus kan förbättra sin säkerhet

Tre sätt sjukhus kan förbättra sin säkerhet

På Gedigen har vi stor erfarenhet från att arbeta med säkerheten på folktäta platser. Genom det har vi identifierat tre sätt som kan förbättra säkerheten på landets sjukhus.

1. Passerkontroll i medicinvagnar
Vi har alla någon gång läst om medicin som försvunnit, eller blivit stulen, från något av landets sjukhus. I många fall har det visat sig vara en intern stöld.

För att komma till bukt med problemen kan man installera passerkontroll i medicinvagnarna. Det innebär att man behöver en rfid-tagg för att låsa upp vagnens luckor, vilket också innebär att man ser vem det är som låst upp skåpet. Medan skåpet är låst är även dess hjul låsta, vilket gör det omöjligt att stjäla hela skåpet genom att rulla iväg med det.

2. Beacons i medicinvagnarna
Genom att installera beacons i medicinvagnarna kan man via en desktop eller smartphone hela tiden, och i realtid, veta var i fastigheten respektive vagn finns. Skulle de förflyttas utanför en viss radie kan exempelvis säkerhetspersonal larmas och se var den aktuella vagnen finns och därmed förhindra en eventuell stöld.

3. Avancerad bildanalys
Från 2012 till 2014 rapporterade amerikanska vårdinrättningar en 40-procentig ökning av våldsbrottslighet, med mer än 10 000 incidenter som huvudsakligen riktades mot anställda. Med det sagt kan det för anställda upplevas som att ens arbetsplats är otrygg.

Ett sätt att öka de anställdas säkerhet och trygghet är att installera kameraövervakningssytem som med hjälp av avancerade algoritmer automatiskt upptäcker när sjukhusbesökare agerar våldsamt eller på ett sätt som sticker ut från mängden.

Om så sker kan vaktpersonal automatiskt larmas och eventuell vårdpersonal därmed få hjälp utan att behöva larma på egen hand.

Vill ni veta mer om hur man kan förbättra säkerheten på sjukhus, tveka inte att höra av er. Kontakta oss här

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background