Hero image

Tre säkerhetslösningar vi kommer se efter Corona

Tre säkerhetslösningar vi kommer se efter Corona

Coronaviruset sprider sig över stora delar av världen och många isolerar sig i hemmet. Vi har tittat på vilka säkerhetslösningar som kommer få ett uppsving när vi kommer ut på andra sidan pandemin.

Vi är mitt uppe i en pandemi och Coronaviruset sprider sig över hela världen. Detta får stora konsekvenser även för företag och organisationer. För de verksamheter som inte stänger ner under denna tid har arbetsgivaren ett arbetsmiljöansvar som bland annat innebär att förhindra smittspridning.

Med anledning av det ansvaret tror vi på Gedigen att vi kommer se en våg av nya säkerhetslösningar när vi fått kontroll på läget. Här listar vi tre stycken!

Touchless inpassering
För att minska framtida smitta kommer fler företag att installera beröringsfri teknik – så även vad gäller säkerhet.

RFID-implantat är ett exempel där vi redan nu ser en större efterfrågan. Det innebär att man har en RFID-tag under huden, som gör att exempelvis dörrar kan öppnas utan att man berör något. Det har potential att hålla nere eventuell smittspridning men gör också att endast de som ska vistas i lokalerna ges behörighet att komma in genom dörrarna.

Identifiera personer med feber
Dagens passagekontroller in på företag innebär oftast att man ska registrera sig så att företag vem som är på plats. I framtiden tror vi på en ökad efterfrågan vad gäller feberidentifiering. Det sker genom en kamera som läser av kroppstemperatur vid passagen. Vid feber nekas man inträde och företaget har då tagit sitt arbetsmiljöansvar.

Kameror som räknar personer
I stora delar av Europa är det just nu förbjudet med folksamlingar på allt från 10 till 500 personer. En tredje säkerhetslösning som kommer öka är därför smarta kameror som säkerställer att det inte är för många personer på ett och samma utrymme vid samma tidpunkt. En sådan kamera kan också känna av avståndet mellan personer. Om för många samlas på ett ställe eller människor står för nära varandra kan exempelvis väktare tillkallas.

Vill du veta mer om hur Gedigen kan stötta er organisation med säkerhetslösningar kan du kontakta Magnus Persson på magnus@gedigen.se.

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetssystem. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background