Hero image

Tre måsten för säkerhetschefen inför 2020

Tre måsten för säkerhetschefen inför 2020

2019 lider mot sitt slut och vi på Gedigen blickar redan mot ett spännande 2020. Som säkerhetschef är det nu ett ypperligt tillfälle att se över säkerhetssystem och integrationslösningar för att vara ”up to date” under nästa år.

Hotbilden och attacker mot organisationer och deras säkerhetslösningar ökar. Samtidigt är många säkerhetschefer oroliga och stressade över att hålla jämna steg med behoven i takt med att nya initiativ och projekt drar igång inom verksamheten.

Här kommer därför tre tips till säkerhetschefer inför 2020.

1. Inventering
Tekniker uppdateras och nya system kommer till marknaden. Säkerhetssystem som var aktuella för några år sedan kanske behöver förnyas och förbättras. En bra inventering för att identifiera vilka behov man har just nu är grunden för att både underlätta arbetet och för att maximera effekten av system- och integrationslösningar.

2. Skräddarsydda lösningar
När organisationer växer och utvecklas kommer också nya projekt som kräver säkerhetsintegrationer. Helt plötsligt har man kanske flera olika system som inte kommunicerar med varandra. Se till att ha skräddarsydda lösningar där alla behov kan integreras i samma system/lösning. Då sparar du både, tid, pengar och får bäst effekt.

3. Tänk utanför boxen
Vanliga integrationer som passersystem, inbrottslarm och utrymningslarm finns redan överallt. Men efter behov kan dessa utvecklas och skapa bättre och mer effektiva lösningar som ger förenklad administration, minskade risker och kan spara pengar. Ett exempel kan vara att när ett inbrottslarm går kan en drönare lyfta och filma över det specifika området. Ett nytt sätt att få bilder i stället för en fast kamera. Det är bara ett exempel av många koncept och idéer vi jobbar med.

 

Har du behov av att se över era säkerhetslösningar eller har du funderingar på hur du kan skräddarsy integrationer till just er verksamhet, tveka inte att höra av dig till oss på Gedigen.

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetssystem. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background