Hero image

Säkerhetslösningen som kan rädda liv

Det finns mängder med industrier som kan råka ut för livsfarliga gasläckor. Gedigen har därför utvecklat ett vindriktningslarm som kan rädda liv vid den typen av olyckor.

Flera industrier i Sverige hanterar på olika sätt gas. Gas som vid olyckor och läckage kan blir livsfarlig för människor i och omkring industrin.

– Det farliga med gas är att du inte ser den samtidigt som den förflyttas med vinden. Det gör den oberäknelig och svår att kontrollera, säger Magnus Persson på Gedigen.

På Gedigen arbetar man med flera industriföretag som hanterar gas på olika sätt. Med anledning av detta har man utvecklat ett larm anpassat för gasolyckor. Det är ett så kallat vindriktningslarm.

Vid händelse av att ett gaslarm utlöser skickas en signal från industriföretagets befintliga varningssystem vidare till Gedigens programvara. Denna programvara är byggd så att den automatiskt inhämtar digital information om vindriktningen. Informationen används sedan när systemet räknar ut en samlingsplats dit vinden ej ska kunna ta gasen.

– Folk som befinner sig inne på företagets område där olyckan skett får direkt vid gaslarmet ett SMS. I sms:et står det till vilken samlingsplats personen ska bege sig till för att undvika gasen. Det är betydligt säkrare än att ha fysiska vindriktare eller vimplar utsatta på området. Då springer folk och letar efter de i dyrbara minuter, säger Magnus.

Systemet håller idag på att implementeras hos en av Gedigens kunder. Inom kort tror Gedigen att fler fått upp ögonen för automatiska vindriktningslarmen.

– Gaslarm har länge gjort människor rädda. Inte bara dem i den omedelbara närheten, inne på industrierna, utan även de som bor och verkar runtomkring. Med den här typen av lösning kan alla som berörs av larmet få värdefull och korrekt information på nolltid. Det tror vi fler kommer vilja kunna erbjuda, avslutar Magnus.

 

Vill du veta mer om vår lösning för vindriktningsgivare? Kontakta oss här

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background