Hero image

Säkerhetsintegrationer har aldrig varit viktigare för svensk industri

Säkerhetsintegrationer har aldrig varit viktigare för svensk industri

Säkerhetsexperten tipsar om tre smarta lösningar

Säkerheten på industriföretag är viktigare än någonsin i den värld vi lever i. Svenska industriföretag har utsatts för både spioneri, sabotage och med ett osäkert omvärldsläge borde smarta säkerhetsintegrationer vara allt mer relevant för svensk industri.

Enligt Magnus Persson, säkerhetsexpert på Gedigen, finns det exempel där obehöriga personer, med hjälp av endast en varselväst och bygghjälm, tagit sig in på industriområden där de inte har behörighet att vistas. Väl inne på området har alldeles för många företag dålig koll på vem som har tillgång till olika faciliteter och platser på området, vilket gör att inkräktare kan vandra omkring alltför obehindrat.

  • Det är viktigt att industriföretag har en mångfald av säkerhetslösningar, men minst lika viktigt är det att dessa kan samverka för att få en full översyn och kunna maximera sin säkerhet från att obehöriga vistas på området, säger Magnus Persson.

Det räcker alltså inte längre med ett stängsel och en grind. Industriföretag bör implementera flera olika säkerhetsintegrationer för att undvika sabotage, spioneri och hålla obehöriga borta från området.

 

Gedigens Magnus Persson tipsar om tre smarta säkerhetsintegrationer

Access control system

Genom att använda teknik som RFID, kortläsare och biometri kan företag identifiera och autentisera personer som försöker komma in på området. Dessa system kan också användas för att känna igen vem som har tillgång till vissa områden och därmed endast ge tillgång till vissa utrymmen till personer med behörighet.

Drönarövervakning

Drönare kan användas för att se över stora områden snabbare, inklusive områden som är svåra att nå med traditionella övervakningsmetoder. Drönare kan också användas för att genomföra regelbundna inspektioner av tak, byggnader och andra viktiga områden.

Smart videoövervakning

Kameror kan användas för att övervaka industriområdet och för att identifiera obehöriga personer eller aktiviteter. Med smarta integrationer kan kameror dessutom se vem det är och om personen har ett udda beetende och att det endast då skickar ut ett larm.

Vill ni veta mer om hur ni kan förbättra er säkerhet med integrationer? Hör av dig till oss.

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background