Hero image

Säker nyckelhantering i coronatider

Säker nyckelhantering i coronatider

För många fastighetsägare och på många arbetsplatser är nyckelhantering ett arbetsmoment som kräver mycket tid i anspråk. Digital nyckelhantering kan göra arbetsplatser och fastigheter smidigare och säkrare men också vara en avgörande faktor till att verksamheter fortsatt kan ska kunna bedrivas i coronatider.

Många arbetsplatser har fått varsla eller permittera personal på grund av coronaviruset. För de som fortsatt bedriver sin verksamhet har arbetsgivare ett arbetsmiljöansvar att förhindra smittspridning. Digital nyckelhantering anser vi på Gedigen är en säkerhetsintegration som både ökar säkerheten och kan göra att smittspridning förhindras.

Med digital nyckelhantering och digitala nyckelskåp kan man minimera den mänskliga kontakten och därmed minska smittspridningen. En entreprenör som fått en felanmälan behöver inte ta hjälp av personal för att få dörrar upplåsta. Hen kan istället hämta ut nycklar i digitala nyckelskåp och utföra sitt arbete, säger Magnus Persson, säkerhetsexpert på Gedigen.

Med TIDOMATs produkter kan man skapa säkerhetsintegrationer som både effektiviserar och gör arbetet med nyckelhantering säkrare. Dessutom kan systemet integreras med digitala nyckelskåp vilket skapar fullständig kontroll över vilka personer som har behörigheter och tillträde till olika rum eller avdelningar i en fastighet.

Det går dessutom att spåra alla nycklar och händelser för att kunna hålla reda på var alla nycklar befinner sig och i vilka rum man varit i. Nycklar kan då också vara tillgängliga dygnet runt och företag eller organisationer slipper ha personal på plats som exempelvis ger ut nycklar. Detta sparar både tid, pengar och gör nyckelhantering mycket säkrare utifrån ett smittoperspektiv, säger Magnus Persson.

Vill du veta mer om våra säkerhetsintegrationer kring digital nyckelhantering? Kontakta oss!