Hero image

Så lätt kopierar tjuven era nycklar

Så lätt kopierar tjuven era nycklar

Kan ges åtkomst till ert företag på några sekunder

Några sekunder av ouppmärksamhet och era nyckelkort eller taggar kan vara kopierade. Det är allt som krävs för att ni helt plötsligt gett en obehörig tillgång till era fastigheter och områden. Om ni fortfarande sitter på gamla säkerhetslösningar, det vill säga.

EM eller EM Marin är en RFID-teknik som har varit en standardlösning för passersystem i hela Norden under en lång tid. Många industrier och företag använder sig av denna lösning när de uppgraderat sina passersystem från fysiska nycklar. Problemen är att säkerheten i EM-standarden, som läser på 125 kHz, är väldigt låg.

– Som filmen visar så går det alltså att kopiera ett nyckelkort eller en tagg på några sekunder. I ett oövervakat ögonblick så kan man ha gett tillgång till sitt industriområde eller fastighet till en person med dåliga avsikter. Man ska veta att det är skillnad på kort och kort eller taggar och taggar, säger Magnus Persson, säkerhetsexpert på Gedigen.

Med en liten och billig handhållen enhet som man håller nära nyckelkortet eller taggen så kan man läsa av informationen med ett knapptryck. Ytterligare ett knapptryck senare har man läst in informationen på ett nytt kort eller tagg som därmed fungerar när man håller upp det mot läsaren som öppnar exempelvis dörrar eller grindar.

– Det finns flera anledningar till att lämna denna standard och den viktigaste är såklart säkerhetsaspekten. Idag är MIFARE den mest populära lösningen, som innebär att man använder likadana fysiska produkter med läsare, nyckelkort och taggar, men informationen är svårare att kopiera. En investering som ökar säkerheten och minskar risken för intrång, säger Magnus Persson.

Utöver att informationen med MIFARE kan krypteras så finns det fler fördelar. En av dessa är att man kan ge mobilacess och därmed slippa kortet eller taggen. Det går också lagra information så att man kan använda samma access på fler ställen, som åtkomst till datorn, skrivare eller exempelvis betaluppgifter för att handla i restaurangen.

– Fördelarna är många och dessutom fasas allt fler EM Marin-produkter ut från marknaden vilket gör det svårare att lägga till enheter i sitt befintliga system, säger Magnus Persson.

Är det dags att uppdatera era säkerhetslösningar? Hör av dig till oss, så hjälper vi er framåt.

 

 

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background