Hero image

Så kan smart glas förbättra er säkerhet

Kan du tänka dig glasrutor som bara är genomskinliga när du själv vill det? Det är inte något du bara ser i senaste Bond-filmerna. Sanningen är att det redan finns och kan göra många branscher säkrare.

Smart glas är ett vanligt glas som utrustats med en film. När elektrisk spänning kopplas till filmen förändras glaset. Det betyder att du kan bestämma om du vill ha ett vanligt glas eller ett glas som är frostat och därmed omöjligt att se igenom. Genom att göra det insynsskyddat kan bland annat inbrott avledas på ett effektivt sätt.

Det finns flera branscher och rum där smart glas gör sig väldigt bra. Ett exempel är operationssalar på sjukhus. I vissa fall vill man att utomstående ska kunna titta in, i andra inte. Samtidigt är det inte alltid man själv vill förlora utsikten bara för att insynen ska begränsas, säger Peter Andersson, säkerhetsexpert på Gedigen.

I stället för att täcka för ett fönster med exempelvis en gardin är det idag inte svårare än att trycka på en knapp i sin smartphone, så frostas glaset. Vill man som organisation koppla sina smarta glas till sitt säkerhetssystem är även det möjligt.

Kopplar man glasen till säkerhetssystemet kan man till exempel se till att den som försöker bryta sig in inte ser vad som finns i byggnadens olika rum genom att frosta alla glas, säger Peter Andersson.

Gedigen ser också stora användningsområden hos organisationer där konfidentiella uppgifter diskuteras och hanteras. För sådana företag skulle det smarta glaset kunna underlätta en hel del.

Idag ska man ha ljusa kontor och då är stora glaspartier populärt. För organisationer som behöver säkerställa att utomstående inte kan se in på ett kontor eller mötesrum är de smarta glasen något som drastiskt kan förbättra säkerheten genom att man frostar glasen så de som är utanför inte kan se in, säger Peter Andersson.

 

Vill ni veta mer om smarta glas och hur ni kan implementera den i er verksamhet, tveka inte att höra av er. Kontakta oss här

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background