Hero image

Gedigen säkrar framtidens kontor

Gedigen säkrar framtidens kontor

Framtidens kontor är flyttbart, flexibelt och fullproppat med säkerhet och teknik. Det tror i alla fall Gedigen, som tillsammans med ett antal andra aktörer utvecklat den flyttbara kontorsmodulen MOOW.

MOOW är en flexibel kontorsmodul och aktörerna bakom satsningen hoppas det ska bli svaret på många företags stora problem med lokaler.

Om ett bolag anställer ny personal eller växer på andra sätt behöver kontoret ofta byggas om. Det är ineffektivt och ohållbart ur ett klimatperspektiv. Med MOOW slipper man det genom att lösningen är enkel att flytta och helt anpassningsbar, säger Magnus Persson på Gedigen.

Det betyder att en kontorsmodul från MOOW kan flyttas till en ny plats, men också byggas om genom att väggarna enkelt flyttas. Utan minsta renovering eller lokalanpassning i övrigt kan man med andra ord ordna fler kontorsplatser eller ett nytt mötesrum till en hyresgäst.

Bakom konceptet hittar man några av marknadens främsta experter inom respektive område, däribland Gedigen, Lindab Innovation Hub, Ecophon, Brainlit, Inredo och Superlab.

Medan ett företag som Lindab säkerställer att ventilationen är i världsklass och Brainlit installerar sitt patenterade biocentriska ljus bidrar vi med att alla MOOW-moduler har den senaste tekniken och bästa säkerheten, säger Magnus Persson.

Det innebär att modulerna utrustas med en panel som berättar om kontorets hälsovärde i form av syre, temperatur och annan värdefull data. Utöver det kan belysning och ventilation automatiskt anpassas utefter vem som använder boxen likväl som larmtjänster kan kopplas på.

I framtiden kommer modulernas teknik- och säkerhetslösningar utvecklas i rask takt, menar Magnus.

Ett exempel är att modulerna redan nu kan förses med ett glas som automatiskt frostas så att insynen försvinner vid känsliga möten. Ett annat är att ström och wifi slås på först när en person med behörighet är i modulen, säger Magnus Persson.

För ytterligare information om MOOW, vänligen se moow.work.

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetssystem. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background