Hero image

Gedigen lanserar säkerhetskoncept för koloniområden

Gedigen lanserar säkerhetskoncept för koloniområden

Många koloniområden står inför utmaningen att kombinera öppenhet för allmänheten med säkerhet för sina medlemmar. Inbrott på koloniområden är vanligt förekommande, men med ett flexibelt säkerhetskoncept från Gedigen kan koloniföreningar runt om i Sverige få en större trygghet.

Koloniområden är uppskattade för sin gemenskap och har oftast krav från kommuner att vara öppna för allmänheten under dagtid, vilket gör det svårt att hålla koll på vem som vistas på området. Det gör att efterfrågan på flexibla säkerhetslösningar ökar.

– Vårt nya koncept är designat med koloniföreningarnas specifika förutsättningar. Genom att kombinera en molntjänst med mobil åtkomst eller taggar, erbjuder vi en lösning som är enkel att installera och anpassa efter respektive koloniförenings behov, säger Magnus Persson, säkerhetsexpert på Gedigen.

Konceptet tillåter grindar att förbli olåsta under dagtid, samtidigt som det erbjuder förstärkt säkerhet för inre byggnader, som toaletter och förråd, som då kan öppnas med mobilen eller med en tagg. Eftersom koloniområden har en stor areal vill man oftast undvika dyr kabeldragning på hundratals meter för att koppla upp grindar och dörrar. Gedigens koncept bygger istället på batteridrivna enheter, vilket minskar installationskostnaderna samtidigt som flexibiliteten ökas.

– En av de största fördelarna med konceptet är hur smidigt det kan utökas. Om en koloniförening behöver ytterligare säkerhetsåtgärder är det bara att lägga till nya enheter i molntjänsten, säger Magnus Persson.

Säkerhetskonceptet från Gedigen kan användas för att möta de kostnadseffektiva och specifika kraven som koloniområden efterfrågar.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss här.

Background image