Hero image

Därför behöver co-working space satsa på säkerhet

Därför behöver co-working space satsa på säkerhet

Sex frågor till experten – Så gör man kontorshotellet säkert

Co-working space blir allt mer populära och när fler företag arbetar under samma tak och det är mycket folk i rörelse är det viktigt att kontorsplatsen är säker. På Gedigen har man ansvarat för säkerheten på några av landets mest framträdande Co-working spaces. Här tipsar därför Magnus Persson hos oss på hur man gör ett co-working space säkert.

1. Börja kort med att berätta om vad ni gör för co-working spaces.
– Vi erbjuder en plattform för co-working space där de bland annat kan styra larm och passagekontroller och på så sätt se till att endast behöriga personer rör sig i lokalerna. Konceptet innefattar även en app för hyresgäster och besökare samt ett webbaserat receptionssystem. Där kan man bland annat boka konferensrum, arbetsplatser som ger en åtkomst till ström och wifi, få notiser från receptionen och en hel del andra merfunktioner.

2. Varför är det viktigt med säkerhetsintegrationer på ett co-working space?
– Framför allt så kan man på enkelt sätt hålla koll på att endast behöriga personer vistas i lokalerna. Men det finns också en ekonomisk nytta, där man håller koll på att gäster betalar för arbetsplatser. Det blir också viktigt att ha koll på vilka personer som rör sig i lokalerna och till vilka platser de har åtkomster. Det börjar redan när man kommer till entrén då man bör kunna checka in sig digitalt för att få den åtkomsten till lokaler, konferensrum och andra ytor som man har behörighet till.

3. Vilka säkerhetsintegrationer är grunden för ett säkert co-working space?
– Det kan vara allt från bokningsfunktioner till konferensrum, övriga utrymmen eller att man kan komma åt enskilda arbetsplatser genom att checka in och få åtkomst till ström, belysning och wifi på arbetsplatsen. Det gör att obehöriga inte kan komma åt dessa arbetsplatser. Mycket av co-workings säkerhetsfunktioner bottnar i att man har många personer från många olika företag, vilket gör det svårt att få en överblick över vilka som får vara där och inte.

4. Vilka möjligheter finns det med säkerhetsintegrationer som få känner till?
– Det finns många sätt att skräddarsy lösningar eftersom varje co-working space har olika utmaningar och förutsättningar, men vi upplever att en del inte känner till vilka möjligheter som finns. Därför är alltid det bästa att höra av sig så att man kan diskutera sig fram till lösningar utefter kundens behov.

5. Hur ser framtidens säkerhetslösningar ut på ett co-working space?
– Vi har många idéer och visioner om vad man kan göra i framtiden. Men något som ligger nära till hands är att precis som du låser upp din telefon med ansiktsigenkänning så använder du samma funktion vid incheckning på co-working space så att du kommer in genom dörrarna och ges tillgång till de ytor där du har behörighet.

6. Varför ska man som företag tänka på säkerheten?
– Trygghet att man vet att endast behöriga rör sig i lokalerna och smidighet samt merfunktioner som exempelvis en egen co-workingapp kan vara avgörande för kunder ska välja just ditt co-working space. Du checkar in tryggt och säkert och kan göra smidiga bokningar av konferensrum eller nyttja merfunktioner som att beställa fika, lunch, boka hyrbil eller tvätt.

Background image

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background