Hero image

Laddboxar med smarta integrationer förhindrar obehörig laddning

Laddboxar med smarta integrationer förhindrar obehörig laddning

Allt fler företag ser över möjligheterna till att erbjuda elbilsladdning till sina anställda när de från och med 1 juli 2023 slipper förmånsbeskattning. Men få har koll på vem som egentligen laddar sina elbilar, vilket kan ses som en säkerhetsbrist. Gedigen har tagit fram en säkerhetsintegration som med TIDOMAT och Garos laddboxar förhindrar obehörig laddning. En smidig och effektiv laddningslösning som ger behöriga användare enkel åtkomst till laddning vid behov.

I en tid då behovet av laddningsinfrastruktur för elbilar växer exponentiellt är det viktigt att säkerställa att laddboxarna endast används av behöriga personer. Magnus Persson, säkerhetsexpert på Gedigen, framhåller betydelsen av att integrera smarta säkerhetsfunktioner i laddningsinfrastrukturen för att förhindra missbruk.

– Med våra smarta integrationer säkerställer vi att laddningen endast kan ske av behöriga personer. Detta eliminerar risken för obehörig användning, exempelvis om någon skulle avsluta sin anställning, så kanske de fortfarande har kvar sin tagg. Tack vare integrationen kan de enkelt plockas bort ur systemet, vilket förhindrar deras tillgång till laddaren, säger Magnus Persson.

En av de mest praktiska funktionerna är möjligheten att begränsa laddning till specifika tider. Genom att använda en personlig RFID-tagg kan användarna enbart ladda under arbetstid, vilket ger arbetsgivaren bättre kontroll över laddningsprocessen. Vid behov kan systemet även ge notifieringar om laddning sker utanför angivna tider eller skicka larm om obehörig användning. Detta ger arbetsgivare möjlighet att dra av laddningskostnaden direkt från de anställdas löner.

– Vi kan skapa notifieringar när någon laddar eller larma om laddning sker när det inte är tillåtet. Vi kan till och med dra av kostnaden för laddning direkt från den anställdes lön, om så önskas. Med hjälp av taggarna är det också möjligt att hålla koll på vem som har laddat, hur mycket och när, säger Magnus Persson.

Integrationen mellan TIDOMAT och Garos laddbox erbjuder inte bara säkerhet och kontroll över laddningsprocessen utan också en smidig och tillgänglig laddningsupplevelse för användarna.

Behöver ni se över er säkerhetsintegration kring laddboxar? Kontakta oss så hjälper vi till att säkerställa effektiv och säker laddning för elbilar och fordonsflottor inom ert företag.