Hero image

Besöksintegrationen som säkrar svenska industrier

Varje dag checkar tusentals personer in på svenska industrier. Men det finns ofta brister i hur in- och utcheckningen sker, vilket kan leda till stora säkerhetsproblem. Därför har Gedigen tagit fram ett koncept som skapar full kontroll och som säkrar svenska industrier.

– För att komma in på industrier krävs det oftast att man checkar in eller registrerar sig. Men desto färre har ett system som kräver att man checkar ut sig, vilket skapar ett stort säkerhetsproblem då man inte vet vilka som lämnat området och ej, säger Magnus Persson, säkerhetsexpert på Gedigen.

Gedigen har därför tagit fram en besöksintegration som skapar full kontroll från att anställda, besökare eller entreprenörer checkar in tills att de checkar ut från området.

En lastbilschaufför som anländer registrerar sig vid en skärm och får där också göra ett säkerhetstest som indikerar att man vet vilka regler som gäller på området. Vid godkänt test skrivs en personlig QR-kod ut som chauffören använder för att checka in på området. Koden ger endast åtkomst till de platser på området där chauffören har getts behörighet. När arbetet är utfört måste chauffören använda som sin QR-kod vid utcheckningen.

– Det skapar ett flöde där ingen kan lämna området utan att checka ut. Samtidigt behövs det inte dyra plastkort som aldrig lämnas tillbaka eller ett analogt inslag i form av personer som släpper ut någon genom grindarna, säger Magnus Persson.

Besöksintegrationen fyller också en viktig funktion vid olyckor. Vid ett larm skrivs en närvarolista ut så att företaget och räddningspersonal direkt kan se vilka som befinner sig innanför grindarna samt var på området de senast använde sin QR-kod.

– Det är en stor fara om man inte har ett system som kan berätta vem som befinner sig på platsen. Med vår integration skapas ett säkert, hållbart och kostnadseffektivt flöde som vi menar bidrar till att göra svenska industrier ännu säkrare, säger Magnus Persson.

Vill ni veta mer om hur Gedigen kan skräddarsy en besöksintegration till ert säkerhetssystem? Hör av dig till oss här.

Vill du få mer information om våra säkerhetslösningar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av av kontinuerliga uppdateringar kring morgondagens säkerhetsintegrationer. Det räcker med namn och e-postadress så är du med!

Banner background